PhD Day - "Food Science and Biotechnology"

  • Date: 11 MAY 2023  from 9:00 to 13:00

  • Event location: Aula Magna, DISTAL, Piazza Goidanich 60, Cesena

  • Type: Events

PROGRAMMA

9:00  Presentazione della giornata - Santina Romani (Referente Tematica   «Scienze e Biotecnologie degli Alimenti») e Massimiliano Petracci   (Coordinatore del Dottorato)

9:30   Opening lecture - Shai Barbut (University of Guelph, Canada)

10:00  Attività dei dottorandi del III anno (XXXVI Ciclo)

- Cellini Beatrice: Biotechnological valorization of residues and by-products from agro-food industries

- Fabio D’Elia: Studio e realizzazione di prodotti ittici innovativi attraverso l’applicazione di tecnologie di processo emergenti

- Grigoletto Ilaria: Sustainability of technology and quality control of olive oil

- Lan Qiuyu: Metabolomics to investigate the effects of treatments on food and of food consumption on health

11:00  Attività dei dottorandi del II anno (XXXVII Ciclo)

- Gebremical Gebremedhin: Applications of Cold Atmospheric Plasma as Green Technology for Food Shelf-life Extension

- Cesare Ravagli: Technological, sensory, and nutritional assessment of eco-friendly food lipids 

- Guanghao Wang: Exploring the influence of redox chemistry as driver in precision winemaking

11:45  Presentazione dei progetti dei dottorandi del I anno (XXXVIII Ciclo)

Solidea Amadei; Chiara Angelucci; Marianna Ciccone; Federico Drudi; Mara Antonia Gagliano; Yogesh Kumar; Joel Armando Njieukam; Giulia Salvatori; Giovanni Selva; Rosalba Tucci; Sofia Zantedeschi

13:00  Conclusioni

Contacts

Santina Romani

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