Date: 11 MAY 2023 from 9:00 to 13:00
Event location: Aula Magna, DISTAL, Piazza Goidanich 60, Cesena
Type: Events
PROGRAMMA
9:00 Presentazione della giornata - Santina Romani (Referente Tematica «Scienze e Biotecnologie degli Alimenti») e Massimiliano Petracci (Coordinatore del Dottorato)
9:30 Opening lecture - Shai Barbut (University of Guelph, Canada)
10:00 Attività dei dottorandi del III anno (XXXVI Ciclo)
- Cellini Beatrice: Biotechnological valorization of residues and by-products from agro-food industries
- Fabio D’Elia: Studio e realizzazione di prodotti ittici innovativi attraverso l’applicazione di tecnologie di processo emergenti
- Grigoletto Ilaria: Sustainability of technology and quality control of olive oil
- Lan Qiuyu: Metabolomics to investigate the effects of treatments on food and of food consumption on health
11:00 Attività dei dottorandi del II anno (XXXVII Ciclo)
- Gebremical Gebremedhin: Applications of Cold Atmospheric Plasma as Green Technology for Food Shelf-life Extension
- Cesare Ravagli: Technological, sensory, and nutritional assessment of eco-friendly food lipids
- Guanghao Wang: Exploring the influence of redox chemistry as driver in precision winemaking
11:45 Presentazione dei progetti dei dottorandi del I anno (XXXVIII Ciclo)
Solidea Amadei; Chiara Angelucci; Marianna Ciccone; Federico Drudi; Mara Antonia Gagliano; Yogesh Kumar; Joel Armando Njieukam; Giulia Salvatori; Giovanni Selva; Rosalba Tucci; Sofia Zantedeschi
13:00 Conclusioni