La conferenza, organizzata da Università di Bologna, Assobioplastiche, CNR e TICASS vede il coinvolgimento di oltre 15 speakers provenienti dal mondo dell’industria, della pubblica amministrazione e della ricerca.
The agenda will include presentations on the current innovation portfolio, EIT Food´'s Impact pathways, presentations on market insights and policy priorities. This will be followed by a moderated discussions on 2022 challenges for this Focus Area.
The agenda of this workshop will include presentations on the current innovation portfolio, EIT Food´'s Impact pathways, presentations on market insights and policy priorities. This will be followed by a moderated discussions on 2022 challenges for this Focus Area.
The Regional Centre of Expertise on Education for Sustainable Development (RCE Vienna) is organising this online session as part of the Europe Regional RCE Meeting 2020 with the theme “Climate Emergency: Joined-up Action”.
L’evento - dal titolo “Ricerca e Innovazione per un'Agricoltura Sostenibile: Opportunità e criticità a confronto” - sarà condotto e moderato da Duccio Caccioni, agronomo, giornalista, direttore scientifico Fondazione Fico.
Webinar organized by ISA on the technology behind blockchain and decentralized application by analyzing case studies that are inspired to the fashion world and the corresponding commercial problems.
Un appuntamento per riflettere sui comportamenti alimentari in Italia e nel mondo, sottolineando in particolare la lotta alla malnutrizione nei paesi africani e il sostegno a regimi alimentari sani, grazie all’introduzione di nuove tecnologie e all’utilizzo di prodotti alimentari locali.
As the food industry and the world at large continues to battle the coronavirus and the COVID-19 pandemic, we are facing a rapid spread of myths, misinformation, and conspiracies about the virus, especially through social media.
Contents: A guide on today’s meat alternative offer, Understanding the consumer, Insights to consider when designing your food concepts, How the right combination of food processing technology and know-how can make the difference, A sneak peek into the future – innovative food concepts
Incontro sul tema delle ricorrenti crisi della politica agricola comune dell'UE, con un focus sulle varie riforme che si sono succedute nel tempo. Partecipano Paolo Tedeschi (Università Bicocca di Milano) e Francesca Fauri (Università di Bologna).
Tavola rotonda virtuale con esperti in comunicazione scientifica per discutere e riflettere su temi di attualità. Evento organizzato in occasione della XVII edizione della "Festa internazionale della storia", in collaborazione con PARLIAMONE ORA