CALENDAR

Calendar
Loading events

Eventi in corso o in programma

24 NOVEMBER
-
26 NOVEMBER 2020

Online Conference - Plastiche rinnovabili, biodegradabili e compostabili

La conferenza, organizzata da Università di Bologna, Assobioplastiche, CNR e TICASS vede il coinvolgimento di oltre 15 speakers provenienti dal mondo dell’industria, della pubblica amministrazione e della ricerca.

26 NOVEMBER 2020

Webinar - Introduction to renewed Web of Science platform

26 NOVEMBER 2020

Webinar - Innovation Workshop Digital Traceability

The agenda will include presentations on the current innovation portfolio, EIT Food´'s Impact pathways, presentations on market insights and policy priorities. This will be followed by a moderated discussions on 2022 challenges for this Focus Area.

25 NOVEMBER 2020

Webinar - Innovation Workshop Circular Food Systems

The agenda of this workshop will include presentations on the current innovation portfolio, EIT Food´'s Impact pathways, presentations on market insights and policy priorities. This will be followed by a moderated discussions on 2022 challenges for this Focus Area.

24 NOVEMBER 2020

Online session “SDGs Labs - Joint forces between academia and business”

The Regional Centre of Expertise on Education for Sustainable Development (RCE Vienna) is organising this online session as part of the Europe Regional RCE Meeting 2020 with the theme “Climate Emergency: Joined-up Action”.

24 NOVEMBER 2020

Webinar - Ricerca e Innovazione per un'agricoltura sostenibile

L’evento - dal titolo “Ricerca e Innovazione per un'Agricoltura Sostenibile: Opportunità e criticità a confronto” - sarà condotto e moderato da Duccio Caccioni, agronomo, giornalista, direttore scientifico Fondazione Fico.

24 NOVEMBER 2020

Webinar - An Introduction to Blockchain and Decentralized Apps

Webinar organized by ISA on the technology behind blockchain and decentralized application by analyzing case studies that are inspired to the fashion world and the corresponding commercial problems.

20 NOVEMBER 2020

Webinar - FoodLAND Terra Cibo e Salute. Piatto unico!

Un appuntamento per riflettere sui comportamenti alimentari in Italia e nel mondo, sottolineando in particolare la lotta alla malnutrizione nei paesi africani e il sostegno a regimi alimentari sani​, grazie all’introduzione di nuove tecnologie e all’utilizzo di prodotti alimentari locali.

20 NOVEMBER 2020

Webinar - COVID-19 and the Food Industry: Myths, Misconceptions & Misinformation

As the food industry and the world at large continues to battle the coronavirus and the COVID-19 pandemic, we are facing a rapid spread of myths, misinformation, and conspiracies about the virus, especially through social media.

19 NOVEMBER 2020

Webinar - Are you ready for the meat alternative revolution?

Contents: A guide on today’s meat alternative offer, Understanding the consumer, Insights to consider when designing your food concepts, How the right combination of food processing technology and know-how can make the difference, A sneak peek into the future – innovative food concepts

19 NOVEMBER 2020

Webinar - La politica agricola comune tra crisi e riforme

Incontro sul tema delle ricorrenti crisi della politica agricola comune dell'UE, con un focus sulle varie riforme che si sono succedute nel tempo. Partecipano Paolo Tedeschi (Università Bicocca di Milano) e Francesca Fauri (Università di Bologna).

19 NOVEMBER 2020

Webinar - Le nuove sfide della comunicazione scientifica

Tavola rotonda virtuale con esperti in comunicazione scientifica per discutere e riflettere su temi di attualità. Evento organizzato in occasione della XVII edizione della "Festa internazionale della storia", in collaborazione con PARLIAMONE ORA